Press "Enter" to skip to content

Ziua Universală a Iei, sărbătorită la Luxemburg de sute de români

APDA, 01 iunie 2018 – Un grup de români din Luxemburg se organizează pentru a sărbători Ziua Universală a Iei. Organizatorii au postat pe Facebook evenimentul iar până în prezent s-au înscris 150 de persoane.
Iată invitația postată AICI:
”Sărbătorim și în 2018 IA în Luxemburg?

Pentru că anul acesta 24 iunie pică în weekend, ce ziceți să schimbăm un pic tradiția și să facem un mare picnic? Ne întâlnim ca de obicei in Piața Clairefontaine, facem o poză și plecăm împreună spre Parcul Pescatore.

Vă așteptăm alături de noi și desigur așteptăm sugestii pentru a face a șasea ediție a evenimentului nostru cea mai frumoasă de până acum.

În fiecare an, la 24 iunie este sărbătorită Ziua Universală a Iei, bluza tradițională românească fiind un simbol internațional al culturii române și o piesă emblematică a costumului popular național românesc. La 21 ianuarie 2013, comunitatea online “La Blouse Roumaine” fondată de Andreea Tănăsescu a propus ca data de 24 iunie să devină o zi dedicată iei. În același an, odată cu sărbătoarea de Sânziene, “La Blouse Roumaine” a organizat prima Zi Universală a Iei, care a devenit în timp un eveniment global, sărbătorit în peste 50 de țări.

#ZiuaIei2018 #Sânzienele #Drăgaica #24iunie #LuxembourgCity”