Press "Enter" to skip to content

Zborurile București-Paris vor fi reluate din 3 iunie, Air France va opera curse zilnice, începând cu 22 iunie

Compania aeriană Air France a anunţat luni reluarea zborurilor între aeroportul Paris Charles de Gaulle şi aeroportul Bucureşti Henri Coandă începând cu 3 iunie, după o pauză de aproximativ două luni.

Compania precizează că în primă fază va fi operată o singură frecvenţă pe săptămână, urmând să crească succesiv la trei, respectiv cinci zboruri pe săptămână şi să devină zilnic începând cu 22 iunie.

“Compania aeriană Air France anunţă reluarea zborurilor între aeroportul Paris Charles de Gaulle şi aeroportul Bucureşti Henri Coandă începând cu data de 3 iunie 2020, după o pauză de aproximativ două luni. Zborurile sunt operate în condiţii extinse de igienă pe tot parcursul procesului de check-in, îmbarcare, derulare a zborului şi debarcare. “, arată compania într-un comunicat.

Până la sfârşitul lunii iunie şi sub rezerva ridicării restricţiilor de călătorie, Air France intenţionează să îşi reia treptat zborurile, cu o creştere a numărului de frecvenţe şi destinaţii.

Purtarea măştii este obligatorie în aeroport şi la bordul aeronavei

Se va implementa distanţarea fizică la bord, unde este posibil.
“Atunci când gradul de ocupare a unei aeronave este scăzut, va fi creat cât mai mult spaţiu posibil în jurul pasagerului, păstrând scaunele goale. Zilnic vor avea loc proceduri de curăţare a aeronavelor, cu dezinfectarea tuturor suprafeţelor care intră în contact cu pasagerii”, spun reprezentanţii companiei.

Pentru a limita interacţiunea între echipaj şi pasageri, pe zborurile interne şi zborurile scurte în Europa, serviciile de masă şi băuturi au fost suspendate. Pe zborurile lung-curier, serviciul în cabină este limitat şi vor fi folosite produse ambalate individual.

În plus, aerul din cabină este reînnoit la fiecare trei minute. Sistemul de reciclare a aerului la bordul aeronavelor Air France este echipat cu „filtre de aer cu eficienţă ridicată” sau filtre HEPA, identice cu cele utilizate în sălile de operaţie din spitale.

“Aceste filtre extrag mai mult de 99,99% dintre cele mai mici virusuri, asigurând astfel că aerul din cabină respectă standardele de calitate. Virusurile de tip coronavirus, cu dimensiuni cuprinse între 0,08 şi 0,16 micrometri, sunt filtrate prin filtrele HEPA”, mai spune compania.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *