Press "Enter" to skip to content

Vizita de lucru a secretarului de stat Lilla Debelka în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

APDA, 17 aprilie 2018 – O delegație condusă de doamna Lilla Boglarka Debelka, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, se află într-o vizită de lucru în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Vizita, desfășurată în perioada 15 – 17 aprilie a.c, este prilejuită de inaugurarea Consulatului Onorific al României de la Winchester. Cu această ocazie, demnitarul român l-a felicitat pe domnul Călin Humă pentru numirea în funcția de consul onorific al României în Winchester și și-a exprimat încrederea că inaugurarea consulatului va contribui la consolidarea relațiilor bilaterale și a parteneriatului dintre cele două state.

„Sunt convinsă că, împreună cu Ambasada României din Londra și cu autoritățile locale, domnia sa va avea o contribuție semnificativă la valorificarea resursei reprezentate de comunitatea românească din Regat, precum și la dezvoltarea bunelor relații și a colaborării dintre România și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord”, a afirmat demnitarul român.

Agenda de lucru a secretarului de stat cuprinde întrevederi cu reprezentanți ai autorităților locale, membri ai corpului academic, cât și cu membri ai mediului asociativ românesc din zonă.

Comunitatea românească din Marea Britanie este una dintre cele mai importante și numeroase comunități românești din afara granițelor, aceasta reprezentând o prioritate pe agenda de lucru a Ministerului, cu precădere în contextul Brexit.