Press "Enter" to skip to content

Violator român surprins de camerele de supraveghere în Scoția

APDA, 24 octombrie 2017 – Un român în vârstă de 20 de ani a fost găsit vinovat de instanța de judecată pentru că anul trecut, pe data de 7 august a violat o fată în vârstă de 14 ani într-un atac descris de presa scoțiană a fi “dezgustător și degradant”.

Este vorba de Samuel Ciornei, în vârstă de 20 de ani, care potrivit procurorilor a urmărit-o pe copilă în parcarea unui supermarket din Barrhead. Aici a prins-o pe fetiță, a dat-o jos de pe scuterul pe care se urcase și amenințând-o cu un ciob de sticlă a împins-o în spatele unor tufișuri unde a violat-o. Mai mult, procurorul de caz a susținut în fața instanței că adolescenta a fost atât de speriată încât a făcut ceea ce i-a spus violatorul, fără a opune rezistență, înainte de a fi dusă în spatele tufișurilor și supusă agresiunii sexuale de către atacatorul ei.

În motivarea sentinței, judecătorul de caz, Kenneth Maciver i-a spus lui Ciornei că “acesta a fost un atac dezgustător și degradant asupra unei tinere nevinovate, care pur și simplu se bucura de o seară liniștită de vară. ”

La rândul său, o dată pronunțată sentința, inspectorul-șef al poliției din Barrhead, Gillian Patrick le-a declarat jurnaliștilor scoțieni că “Samuel Ciornei este un individ periculos și salutăm verdictul pronunțat de instanță.

Acest incident a șocat comunitatea locală din Barrhead dar cu toate acestea aș dori să îi asigur pe oameni că acest tip de criminalitate este una relativ scăzută.”

Potrivit legislației, Samuel Ciornei a fost înregistrat în registrul infractorilor sexuali iar în noiembrie își va afla sentința.

Marius Dobrescu