Press "Enter" to skip to content

Urmărit internațional pentru fapte grave în Germania, arestat în România

APDA, 15 februarie 2018 – Poliţiştii din Vâlcea au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru tentative de înșelăciune, fapte comise în Germania. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

La data de 14 februarie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au depistat un bărbat, de 39 de ani, din Vâlcea, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile germane.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, pentru comiterea infracțiunii de  tentativă de înșelăciune, pe teritoriul Germaniei, fiind condamnat la o pedeapsă de 8 luni de închisoare, pentru săvârșirea unor infracțiuni de tentativă de înșelăciune.

În fapt, în perioada 2013 – 2014, persoana în cauză, sub pretextul că avea nevoie de bani, ar fi oferit spre vânzare două inele unor femei din localitățile Osnabruck și Wallenhorst din Germania, pretinzând că sunt din aur, deși în realitate erau din alamă și fără valoare.

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care, a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

În continuare, se demarează procedurile legale în vederea predării către autorităţile germane.