Press "Enter" to skip to content

Un român s-a urcat pe catedrala din Murcia și a amenințat că se aruncă în gol: «Vreau banii!»

APDA, 9 noiembrie 2017 – Un român a pus în alertă autoritățile spaniole, marți dimineață, după ce s-a urcat pe catedrala din Murcia și a amenințat că se aruncă în gol. Acesta a cerut ceva de mâncare şi 2.400 de euro, bani pe care, spune el, ar fi trebuit să îi primească de la o companie de asigurări, scrie Gazeta de Spania.
Poliția locală din Murcia și Poliția Națională au stabilit rapid un dispozitiv de securitate, au eliberat zona și au dispus oprirea accesului în piața Cardenal Belluga. De asemenea, la fața locului au ajuns mai multe ambulanțe și autoutilitare de pompieri.

Timp de două ore mediatorii Politiei Naționale, ai Poliției Locale, Serviciului Mobil de Urgență și Asistență Socială (SEMAS), au încercat fără succes să-l convingă pe acesta să coboare de pe clădire.

Cel care a reușit să-l convingă pe acesta să renunțe la acțiune și să coboare de pe catedrală, a fost consulul onorific al României, José David Pérez.

Se pare că bărbatul suferă de o tulburare psihică și a recurs la acest gest fiind supărat pe compania de asigurări care refuză să îl despăgubească cu suma de 2.400 de euro, în urma unui accident rutier.