Press "Enter" to skip to content

Un parlamentar de diaspora cere autostradă de la Tg. Mureș la Ungheni

APDA, 11 iunie 2018 – Nicolae-Daniel Popescu, deputat USR în Circumscripţia electorală nr. 43 Diaspora, a susţinut în Parlament o declaraţie politică legată de construcţia autostrăzii A8 Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, aflată în prezent în faza studiului de fezabilitate. Deputatul Popescu a vorbit despre nevoia de a urgenta construcţia acestei autostrăzi, întrucât are o importanţă vitală pentru dezvoltarea regiunii Moldovei.

Declaraţia politică susţinută în plenul Camerei Deputaţilor vine pe fondul recentelor manifestări civice de susţinere a construirii Autostrăzii A8 Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni („Împreună pentru A8”) şi menite să pună presiune asupra factorilor de decizie în vederea dinamizării etapelor de construcţie a autostrăzii. Domnul deputat şi-a afirmat sprijinul pentru cauza „Împreună pentru A8”, considerând-o nu doar benefică, dar perfect legitimă în contextul actual.

Moldova este singura provincie istorică fără un singur kilometru construit de autostradă şi una dintre regiunile cu cea mai mare nevoie de dezvoltare. Izolarea, pierderea oportunităţilor de creştere economică şi traficul desfăşurat cu dificultate pe traseele care leagă Moldova de alte regiuni sunt doar câteva motive care fac necesară şi urgentă construcţia unei autostrăzi.

Conectarea Moldovei de Transilvania printr-o autostradă Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni ar reprezenta o alternativă atractivă atât pentru traficul intern, cât şi pentru traficul internaţional de tranzit, ştiut fiind faptul că actualele trasee DN 15B – DN 15 şi DN 15 – DN 12C – DN 13B fac cu greu faţă necesităţilor intense de trafic de la momentul actual.

Deputatul Popescu a insistat asupra faptului că este nevoie de o voinţă politică reală pentru a dinamiza etapele construcţiei de autostrăzi care să lege Moldova de alte regiuni şi că stă în puterea celor aflaţi la conducere fie să deblocheze dezvoltarea acestei provincii istorice, fie să împiedice prin neimplicare avântul acesteia.