Press "Enter" to skip to content

Un artist român se afirmă în Italia: «Dumnezeu m-a făcut să vin la Napoli»

APDA, 2 noiembrie 2017 – Elias, pe numele lui adevărat Ionuț Răducanu, 26 de ani, este un artist în plină ascensiune la Napoli. A devenit cunoscut după ce a publicat un videoclip cu melodia compusă de el pentru orașul de adopție: „Napule dint’o core” (Napoli în inima mea), în care apare și Mikone, rapper din cartierul-problemă Scampia.

„Sunt român, dar Napoli m-a primit ca pe un fiu. Cânt la chitară și astfel povestesc dragostea mea pentru aceaste locuri, unde am realizat un vis. Aici este primul meu video oficial: ”Napule dint’o core”.

În video sunt împreună cu Mikone, un tânăr rapper din Scampia.

Aceste locuri sunt pentru toți cei care le iubesc, fără distincție de rasă, țară, limbă sau religie. Aceasta este dragostea mea pentru tine, Napoli ești în inima mea”

Aceasta este postarea pe Facebook prin care românul Ionuț Răducanu, cu numele de artist Elias, anunță apariția primului său veritabil ”single”: ”Napule dint’o core”

«Dumnezeu m-a făcut să vin la Napoli», a declarat artistul pentru Radio Vesuvio Live.

”Sunt 10 ani de când trăiesc la Castellammare di Stabia, îmi spuneau că e o zonă frumoasă și că voi găsi de lucru. Întotdeauna am vrut să cânt. Eu cântam deja în România, însă aici am învățat singur să cânt la chitară. Am devenit un artist al străzii, obișnuindu-mă încet-încet. Am făcut mereu numai asta, câștigam 20-30 de euro și îi puneam deoparte pentru chirie și alte lucruri”.

Acum doi ani, marea schimbare: a scris împreună cu un alt autor textul cântecului, apoi Valentino Voice a produs videoclipul.

Cântecul este un imn dedicat orașului Napoli: ”Aici la Napoli există o oportunitate pentru toți. Ca Napoli nu voi găsi nimic, aici se comportă toți bine cu mine, vreau să rămân aici întreaga viață. Mă simt napolitan, napolitanii sunt generoși. Dacă cer ceva cuiva, primesc, imediat ți se dă o mână de ajutor”.

Elias cântă la chitară de puțini ani, însă vocea a învățat să o folosească de când era un copil. Are 9 frați.”Deja la 5-6 ani știam ce voiam să fac, știam că trebuie să mă mut, apoi Dumnezeu m-a făcut să vin aici”.

”Am crezut mereu în visul meu, lumânarea mea e mereu aprinsă”, a mai spus Elias.

Andi Rădiu

https://youtu.be/owvG13qY1Vw