Press "Enter" to skip to content

Uite organizatorii, nu-s organizatorii!

APDA, 30 iulie 2018 – Cine stă în spatele aşa-zisului miting din 10 august de la Bucureşti? Cioacă? Hai să fim serioşi, Cioacă este doar o unealtă de ocazie. În ultimii ani tipul ăsta încearcă pe toate căile să fie băgat în seamă, aşa că de data asta l-au folosit pe el. Înainte de alegerile din 2016 un prieten mă cheamă şi mă roagă să vorbesc cu un tip, preşedinte al unui partid făcut în Diaspora. Era Cioacă. Voia să vină cu partid cu tot în Partidul România Mare. I-am zis să aştepte câteva zile, să vorbesc cu cei din Biroul executiv, deoarece eu singur nu puteam să iau asemenea hotărâri. După două zile mi-a spus că nu mai este nevoie deoarece s-a aliat cu Partidul România Unită a lui Bogdan Diaconu. Acum înfiinţează o Federaţie a asociaţiilor de români sau ceva de genul şi cât ai bate din palme organizează un miting de un milion de persoane care ar trebui să vină din Diaspora la Bucureşti! Nu vă daţi seama că este ridicol?

Ca să puteam răspunde la întrebarea “cine stă în spatele acestui miting din 10 august?” ar trebui să răspundem la o altă întrebare conexă al cărui răspuns este mai la îndemână, dar nu neapărat simplu.

Care este adevăratul scop al acestui miting?

Să vedem care ar putea fi răspunsurile:

Eradicarea corupţiei. Absolut nu, deoarece nu este posibil aşa ceva în urma unui miting.

Căderea Guvernului. Nu, deoarece PSD a învăţat ceva din lecţia Colectiv şi sigur nu va mai repeta aceeaşi greşeală.

Provocarea de alegeri anticipate. Iarăşi nu, deoarece autorii acestui miting ştiu bine că în acest moment PSD ar câştiga iar.

Dacă niciunul dintre aceste răspunsuri nu este plauzibil, atunci care? Iată părerea mea:

Scopul aşa-zisului miting al Diasporei din 10 august de la Bucureşti este acela de a lărgi şi mai mult prăpastia care s-a creat între românii din ţară şi cei din Diaspora, prăpastie dealtfel creată şi susţinută artificial de către masmedia aservită partidelor politice şi de postacii plătiţi să facă asta pe facebook. Dacă mitingul ar avea “succes” (succes însemnând o invazie a Bucureştiului cu diasporeni şi eventual nişte lupte de stradă şi dezordine gravă) politicienii (din ambele tabere) s-ar simţi îndreptăţiţi să propună o lege electorală care să scoată definitiv Diaspora din ecuaţia alegerilor. Deja sămânţa unei asemenea legi a fost aruncată.

Tare mi-e teamă că regia acestui “film” nu este asigurată de la Bucureşti ci din altă parte, de către cei care se folosesc de orice mijloace pentru dezintegrarea statului român. Sună a fantezie conspiraţionistă, ştiu, tocmai de aceea este greu de crezut, dar dacă vă uitaţi la rezultatele care le-au obţinut până acuma, veţi vedea că nu este vorba de fantezie. Aduceţi-vă aminte că de multe ori “viaţa bate filmul” iar realitatea ştie să fie mai incredibilă chiar decât fantezia.

Iată de ce Diaspora nu trebuie să cadă în această capcană, nu trebuie să se mai lase manipulată. Destul ne-am lăsat manipulaţi în trecut, salvându-l pe Băsescu sau alegându-l pe Iohannis, care s-a dovedit a fi nu numai insensibil la problemele Diasporei, dar şi la cele ale României. Toţi suntem împotriva corupţiei, toţi ne dorim o Românie în care să ne putem întoarce, o Românie care să ne poată oferi o viaţă decentă şi un viitor copiilor noştri, însă aceste lucruri nu le vom obţine cu siguranţă participând la un miting organizat de duşmani ai României, duşmani care se folosesc de oameni precum Bot sau Cioacă, care nici într-un caz nu reprezintă interesele Diasporei, ci doar interese personale mărunte şi meschine.

Diaspora trebuie să fie pentru România un liant şi nu un agent destabilizator, iar prin acest miting asta se încearcă, destabilizarea totală a ţării. Haideţi să dăm dovadă de înţelepciune şi să nu le mai facem jocul. Diaspora poate schimba soarta României în bine, dar nu mergând în ţară pentru a destabiliza, ci întorcându-ne acasă pentru a uni.

Viorel Boldiş