Press "Enter" to skip to content

Ucis cu un glonte în cap în Spania, în urma unui scandal între români și romi

APDA, 3 ianuarie 2018 – Un român de 49 de ani a murit chiar pe 1 ianuarie, în Alguazas (Murcia), după ce a fost împușcat în cap, potrivit Gărzii Civile spaniole. A doua zi un suspect s-a predat, José T. C. zis “El Paleta”, un tânăr spaniol de 27 de ani de etnie romă, cu numeroase dosare penale.

Incidentul a avut loc în jurul orei șase dimineața, pe o stradă din oraș, în urma unei discuții aprinse dintre două grupuri de persoane, din motive necunoscute. Martorii susțin că este vorba despre un grup de români și altul de romi, scrie Gazeta de Spania.

Martorii au povestit că în jurul orei două a izbucnit un scandal între cele două grupuri dar că, la sosirea agenților de poliție spiritele s-au liniștit. Aproximativ patru ore mai târziu, scandalul a reizbucnit, fiind urmat de focuri de armă.

Ofițerii locali de poliție din Alguaz și Garda Civilă, precum și mai multe ambulanțe, s-au deplasat la locul incidentului dar medicii nu au mai putut face nimic pentru român, acesta murind pe loc în urma împușcăturii.

În fotografie, José T. C. zis “El Paleta”, arestat pentru crimă