Press "Enter" to skip to content

Tragedie în Spania! O familie de români a murit în accident de circulație. Primăria declară trei zile de doliu

APDA, 18 octombrie 2017 – Crucea Roșie Extremadura a intervenit marți, 17 octombrie, în jurul orei 10, pentru salvarea a trei persoane implicate într-un cumplit accident de circulație care a avut loc pe EX-209 la km 18, în apropiere de orașul Guadiana del Caudillo, situat la mica distanță de granița cu Portugalia. Și-au pierdut viața Dario G.M., un băiețel de trei ani, mama sa, Simona C. de 23 de ani și bunicul băiatului și socrul tinerei Mircea C. de 53 de ani.

Mașina în care se afla familia de români s-a ciocnit frontal de un camion de mici dimensiuni. În urma impactului,  autoturismul a ieșit de pe șosea și s-a răsturnat pe câmp.

La volanul mașinii (marca Renault Megane) era socrul tinerei, iar mama și baiețelul călătoreau pe bancheta din spate, fără centură și fără scaun special pentru copil. Bărbatul a pierdut controlul volanului într-o curbă, iar mașina s-a izbit violent de un camion frigorific de mici dimensiuni. Anchetatorii cred că de vină pentru producerea accidentului a fost carosabilul umed.

Cei trei călătoreau pe drumul național EX-209 în direcția Badajoz pentru a merge la medic cu băiețelul de trei ani. Primarul localității Guadiana del Caudillo, Antonio Pozo le-a spus anchetatorilor că băiatul era bolnav și trebuia dus în capitală periodic pentru a primi tratament.

Tânăra de 23 de ani mai avea un băiețel de 5 ani. La locul accidentului, au ajuns imediat și soțul ei  împreună cu alte rude. Aceștia au intrat în stare de șoc, au suferit atac de panică și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Primul care le-a acordat ajutor victimelor a fost un medic care călătorea cu mașina personală și a văzut impactul. Acesta i-a scos din mașina pe mamă și pe băiat până la sosirea salvatorilor.

”Tânăra de 23 de ani avea încă puls, dar a intrat în stop cardio respirator. Am încercat să o resuscităm timp de o oră, dar fără rezultat.” a declarat Victor Dominguez, seful echipei de la Crucea Rosie.

Între timp, primarul din Guadiana del Caudillo a decretat trei zile de doliu oficial în municipiu, în urma accidentului în care și-au pierdut viața trei localnici. Până vineri, 20 octombrie la ora 12,00 steagurile arborate la Primărie vor fi strânse și coborâte la jumătate. Primarul Antonio Pozo a declarat că ceea ce s-a întâmplat: ”a fost un masacru pentru întreaga localitate.”

Slujba de înmormântare va avea loc joi, la biserica din localitate și va fi oficiată de un preot ortodox.

Marius Dobrescu