Press "Enter" to skip to content

Tradiţiile şi obiceiurile româneşti devin cunoscute la mii de km de România: Eveniment special în Tenerife

APDA, 27 decembrie 2017 – Tradiţiile şi obiceiurile româneşti devin cunoscute la mii de km de România. În îndepărtata insulă Tenerife, comunitatea românească a organizat un eveniment la care au participat invitaţi speciali de la Primăriile Adeje şi Arona din Tenerife.

Iată cine au fost invitații speciali:

Manuel Luis Méndez Martín, Concejal de Desarrollo Económico y Políticas de Empleo y 7° Teniente de Alcalde del Ayuntamiento de Adeje.

Zebenzui Chinea Linare, Concejal de relaciones institucionales y juventud, Adeje

Elena Cabello Moya, Concejal de Servicios Sociales y de Promoción de la Salud, Arona

În ziua de 24 decembrie, după slujbă, participanții români și spanioli l-au așteptat cu drag pe Moş Crăciun. „Am cântat colinde la Parohia ortodoxă română din Tenerife împreună cu comunitatea românească. Mulţumim părintelui Remus Bugnar Rus, consilierilor de la biserică pentru organizare şi tuturor celor prezenţi.

Suntem o comunitate de români care iubim tradiţiile şi reuşim să facem activităţi prin Asociaţia Rumacan şi Parohia ortodoxă română din Tenerife”, ne-a spus Ana Liliana Ionescu, vicepreşedinte al Asociaţiei Rumacan pe Insulele Canare şi delegat pe Insula Tenerife, membră în Consiliul Bisericii Ortodoxe Române din Tenerife.