Press "Enter" to skip to content

Toronto, la picioarele designerului român Lucian Matiș. Soția premierului Trudeau îi poartă creațiile vestimentare

APDA, 19 septembrie 2017 – Sophie Gregoire Trudeau, soția premierului canadian Justin Trudeau, una din celebritățile care îi poartă creațiile vestimentare. La fel și supermodelul Iman sau Coco Rocha precum și de către cântăreața Nelly Furtado.

Designerul de origine română Lucian Matiș a revenit în atenția presei presei canadiene și nu numai odată cu lansarea noii colecții vestimentare, eveniment care a avut loc în cadrul festivalului Toronto Fashion Week (TFW).

Bazată pe ideea romantică despre zbor a artistului, rochiile au fost accesorizate cu obiecte reprezentând fluturi eleganți în timp ce cristalele Swarovski dau elementul de strălucire al fiecărei femei moderne. Un alt element care a atras reacții pozitive din partea criticilor de artă a fost folosirea în premieră pentru artist a măștilor, pentru a genera un sentiment de intrigă și suspans emoținal în rândul publicului.

“Am vrut să arăt că fața unei femei nu contează atăt de mult în lumea modei. Este vorba mai mult despre artă și farmecul rochiilor decât cele care le poartă”, a declarant Matiș jurnaliștilor la conferința de presă.

Sophie Gregoire Trudeau, soția premierului canadian Justin Trudeau, una din celebritățile care îi poartă creațiile vestimentare. Matiș a ținut cu această ocazie să-i mulțumească și soției premierului Trudeau care a ales în nenumărate rânduri să-i poarte creațiile.

“Este o femeie care arată extraordinar. Iar prin faptul că a ales să poarte rochii create de mine nu face altceva decât să arate lumii întregi că este  un adevărat ambasador al modei canadiene.”

Marius Dobrescu

foto: canadianimmigrant.ca

___________________________________________________________________

Lucian Matis este un tânăr designer român care a cunoscut succesul international în Canada. Potrivit propriilor declarații s-a născut și a crescut la Sibiu. Nu își ascunde originile, dimpotrivă, este mândru de ele, însă admite franc că nu s-ar întoarce sub nicio formă să mai locuiască în România. A studiat grafica la Institutul de Artă de la Sibiu iar când a emigrat în Canada în anul 1999, a urmat cursurile de modă la Universitatea Ryerson.