Press "Enter" to skip to content

Teatrul Național București la Beijing: Regal de interpretare modernă a artei teatrale clasice

APDA, 04 iulie 2018 – Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București (TNB) a participat la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru din China, care se desfășoară în perioada 22 iunie – 8 iulie.

Actorii români au complementat printr-o performanță de excepție viziunea interpretativă unică, plină de inspirație și modernism a regizorului bulgar Alexander Morfov, oferind publicului chinez o interpretare remarcabilă a piesei „Furtuna”, după William Shakespeare, aflată în repertoriul TNB.

Maestrul Ion Caramitru, directorul TNB, a dat viață personajului principal, printr-o interpretare modernă, insuflând puternice accente emoționale unei piese vechi de peste 400 de ani, la care publicul chinez s-a racordat și a reacționat pe măsură. Prestația unică a actorilor din rolurile principale a fost susținută de performanța de excepție a echipei impresionante de actori reprezentând generații diferite ale teatrului românesc, care prin performanța lor scenică și interpretativă au confirmat publicului chinez nivelul de excelență de care arta teatrală românească continua să se bucure.

Participant la reprezentație, pe lângă o parte a echipei Ambasadei, șeful misiunii României la Beijing l-a avut alături ca oaspete de onoare pe ambasadorul bulgar, E.S. Grigor Porozhanov, în semn de recunoaștere și apreciere a excelentei colaborări româno-bulgară, inclusiv în domeniul artistic și cultural.

„Furtuna” a fost jucată de trei ori, în serile de 22, 23 și 24 iunie, pe scena Capital Hall din Beijing, unul din obiectivele culturale de importanță majoră ale capitalei chineze.