Press "Enter" to skip to content

Târgul de carte de la Madrid, dedicat României și femeii! Onoarea de a inaugura Târgul îi revine lui Mircea Cărtărescu

APDA, 18 mai 2018 – Scriitorul Mircea Cărtărescu va deschide Feria de Madrid, Târgul internațional de carte din capitala Spaniei, care va avea loc în perioada 26 mai – 10 iunie.

Ioana Anghel, directorul ICR Madrid, a declarat: „Este o oportunitate extraordinară de a reuni cele două țări, care au multe lucruri în comun, dar care, din cauza dictaturior, au fost separate pentru o jumătate de secol”, adăugând două aspecte semnificative: Spania este țara care au fost traduse cei mai mulți autori români (mai mulți decât în Franța și Germania) și în prezent aici locuiesc aici un milion de români.

El Mundă mai scrie că un alt mare protagonist al Târgului de Carte de la Madrid, care va cuprinde 363 de standuri, la Paseo de Coches del Retiro, este femeia. Prezența feminină va fi promovată în evenimente și întâlniri culturale ale Târgului.

Conferința inaugurală a Târgului va fi făcută de scriitorul român Mircea Cărtărescu. Acesta va fi unul dintre cei peste 40 de autori români traduși în spaniolă care vor fi prezenți. Împreună cu ei, potrivit Ioanei Anghel, vin o duzină de autori netraduși pentru a lua contact cu editorii spanioli.

Sorin Cehan

http://diasporaazi.ro/icr-madrid-romania-va-fi-prezenta-la-un-eveniment-exceptional-targului-de-carte-retiro-25-mai-10-iunie-2018/