Press "Enter" to skip to content

Tabără în stațiunea Auronzo di Cadore din munții Dolomiți, pentru 120 de copii români din Italia

APDA, 09 iulie 2018 – “Cu ajutorul Domnului și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în stațiunea Auronzo di Cadore din frumoșii munți Dolomiți a fost organizată o tabără pentru 120 de copii de la Parohia „Sfânta Lucia” din Veneția și din Protopopiatul Triveneto 1. Tabăra se află la a XV-a ediție.

Într-un peisaj mirific, parcă desprins dintr-o poveste frumoasă, copiii s-au bucurat de jocuri și de activități educative, drumeții în natură și multe alte preocupări de folos. În zilele de 8-9 iulie 2018, copiii din tabără au avut un oaspete de seamă, în persoana Preasfințitului Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, care a fost prezent la deschiderea taberei și la mai multe activități. Cei 120 de copii s-au rugat împreună cu Preasfinția Sa, apoi au avut o întâlnire duhovnicească.

Într-o atmosferă frumoasă, încărcată de bucuria copiilor și de bogăția peisajelor, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a petrecut două zile minunate alături de copii, învățându-i pe aceștia din tainele cunoașterii lui Dumnezeu, dar și învățând de la ei inocența, bucuria autentică și blândețea specifică tânărului, a cărui inimă este curată și gata spre a se dărui. Aceste tabere organizate pentru copii au și acest obiectiv, de a păstra curăția tânărului și a-l modela conform principiilor Evangheliei lui Hristos.” a comunicat Episcopia Italiei.