Press "Enter" to skip to content

Succesul lui Călin Rovinescu: După o pauză de zece ani, prima cursă directă către Canada a decolat de la Otopeni

APDA, 7 iunie 2018 – De vineri, 8 iunie, compania Air Canada începe operarea curselor directe București –Montreal respectiv București-Toronto și retur.

După o pauză de 10 ani, de la Otopeni se va zbura fără escală spre America de Nord, călătoria fiind de până la 10 ore, anunță Radio România Actualități.

Air Canada va opera pe rutele Bucureşti – Toronto și București – Montreal.

Compania Delta a fost ultimul operator care a zburat către America de Nord de pe Aeroportul Otopeni, dar s-a retras în 2008.

Artzanul reintroducerii acestor zboruri este românul Călin Rovinescu, șeful companiei Air Canada, operatorul aerian cel mai mare din această țară.

Călin Rovinescu, născut la București în 1955 și emigrat în Canada la vârsta de 5 ani, a salvat Air Canada de la un faliment iminent, făcând-o profitabilă.  I se spune “Salvatorul Air Canada”.

Acum este preşedintele şi CEO al companiei. Potrivit „Gândul”, a început să lucreze la Air Canada ca avocat, în 1987, în momentul în care statul canadian a decis să privatizeze compania, pe fondul nevoii atragerii unor surse adiţionale de capital care să susţină modernizarea şi extinderea flotei aeriene. Zece ani mai târziu, Rovinescu făcea parte din echipa care a apărat compania de o preluare forţată. Eforturile sale au fost răsplătite şi s-a alăturat, la scurt timp după, echipei executive.

Noua funcţie îl făcea responsabil de managementul loialităţii, de operatorii regionali ai companiei, precum şi de mentenanţă, reparaţii şi revizii. “În paralel mai deţineam şi alte funcţie corporatiste şi mă ocupam, printre altele, de dezvoltarea şi strategia companiei”, îşi aminteşte Rovinescu.

În perioada 2003-2004, când Air Canada a trecut printr-un proces de restructurare, Rovinescu a fost însărcinat cu supravegherea operaţiunilor. Acesta are în prezent un salariu anual de 1,4 milioane de dolari canadieni pe an (în jur de un milion de euro), la care se adaugă bonusurile, potrivit Bloomberg. (S.C.)