Press "Enter" to skip to content

Succesul din Spania nu anulează dorul de locurile natale și de cei dragi: «Dorul acesta permanent s-a transformat într-o parte din mine»

APDA, 11 iunie 2018 – A studiat psihosociologie în România, dar în Spania ere propria afacere în domeniul modei. Crina Gavrilă, născută la Sibiu, sosită în Spania când avea 23 de ani, iniţial pentru o perioadă scurtă de timp, este acum integrată și apreciată în noua sa patrie. A fost nominalizată pentru premiile galei «Noi susţinem excelenţa!» organizată de publicația „Occidentul Românesc.”

În 1999, Crina Gavrilă şi soţul ei s-au îndrăgostit de Spania şi au decis să se mute aici.

„Am studiat psihosociologie timp de doi ani, la Sibiu, dar am întrerupt studiile odată ce am ales să ne mutăm în Spania. Aici am început să lucrez ca model şi asistent de imagine; astfel am ajuns în domeniul organizării de evenimente de modă şi mi-am completat activitatea cu studii de specialitate în comerţ şi marketing, dar şi de comunicare în modă”, a povestit ea pentru „Occidentul Românesc”.

«Am ales Spania în momentul în care am înţeles că ne simțim aici ca acasă și asta s-a întâmplat foarte repede. Au fost multe motive pentru care am ales să rămânem aici: în primul rând, calitatea de viaţă net superioară atât pe plan economic, cât şi social, ne-a surprins plăcut. Iar amabilitatea oamenilor cu care am intrat în contact – atât de deschişi, prietenoşi şi încrezători în viitor – a fost ceva ce m-a contagiat repede.»

Dar oricât de bine ar fi aici, rămâne dorul de casă. «Trăiesc cu dor de părinții mei, de prieteni dragi dintotdeauna, de locuri frumoase de care mă leagă amintiri de neuitat, dar şi de locuri pe care nu am reuşit să le cunosc suficient de bine până la momentul în care am plecat din țară. Dorul acesta permanent s-a transformat într-o parte din mine, cu care m-am obişnuit să trăiesc într-o pace sufletească deplină.»

Acum şi-a deschis propria afacere, boutique-ul LLUNA, în Altea (Alicante), în cadrul căreia este consultant de imagine.

Povestește că și-a dezvoltat afacerea „ca un concept de consultanţă în materie de modă şi imagine şi îmi desfăşor activitatea în cadrul boutique-ului LLUNA. Particip la tot felul de activităţi relaţionate, în cadrul asociaţiei MEMBA, asociaţie a femeilor de afaceri de la Marina Baixa, unde am avut intervenţii la seminarii şi târguri organizate pentru a ne promova afacerile. Am organizat deja două prezentări de modă în Altea şi proiecte noi există.”

Pentru un român stabilit în Spania, cât de importantă este imaginea cu care se prezintă în societatea spaniolă? «Pentru mine, este foate important felul în care ne prezentăm şi ne integrăm în societatea spaniolă, tocmai de aceea, de mai bine de zece ani, sunt membră activă a Asociaţiei Ulpia Traiana, unde împreună cu oameni minunaţi cu care am multe lucruri în comun încercăm să formăm o comunitate a românilor mai unită şi vizibilă prin calitatea umană pe care o reprezintă. În cadrul Centrului Social din Altea am asigurat consultanţă pe probleme de migraţie şi sociale, încercând împreună cu colegii mei să fim cât mai aproape de nevoile compatrioţilor noştri.», a mai spus Crina Gavrilă.

Occidentul Românesc