Press "Enter" to skip to content

Succes uriaș pentru clubul de arte marţiale din Montreal, condus de românul Ioan Opruţ

APDA, 14 septembrie 2017 – Plasată printre cele mai bune echipe de arte marţiale din Quebec şi din Canada, echipa Jotaikido a senseiului român Ioan Opruţ a revenit din Irlanda, de la Campionatul mondial WKU (World Kicboxing and Karate Union), cu nu mai puţin de 18 medalii, rezultatele obţinute fiind fără precedent în istoria Jotaikido-ului din Ţara frunzei de arţar: 3 titluri de campion mondial, 5 medalii de argint şi 10 medalii de bronz. Cele 3 tiluri de campion mondial WKU cîştigate de românul-canadian, împreună cu cele 2 medalii de argint şi 1 de bronz la aceeaşi ediţie, întregesc palmaresul de 18 titluri cucerite de sensei Ioan Opruţ de-a lungul anilor la numeroase campionate şi cupe mondiale.

Şi fetele din familia Opruţ s-au întors cu medalii: Liliana a cîştigat 2 medali de argint şi una de bronz, iar micuţa Oana Maria a obţinut 1 medalie de argint şi 6 de bronz.

O surpriză plăcută a produs şi Vladimir Lungu, care la prima participare la o astfel de competiţie de amploare a luat o medalie de bronz, ocupînd un loc pe podium într-o grupă foarte dificilă. Ce-a de-a 18 medalie din echipă, tot una de bronz, a fost obţinută la Continue Fighting de un canadian aflat sub indrumarea românului: este vorba despre Mohamed Abjilini.

Rezultatele echipei senseiului Ioan Opruţ s-au adăugat performanţelor celorlaltor canadieni participanţi la campionatul mondial WKU, astfel încît Canada se poate mîndri că prin performanţele lor s-a plasat la final, după Germania şi SUA, pe locul 3 în clasamentul mondial al rezultatelor, cu un total de 96 de medalii, din care 31 de aur. (C.S.)