Press "Enter" to skip to content

Succes deosebit la Sanremo pentru un grup de liceeni din România: Locul 1 la la Festivalul Mondial de creativitate

APDA 23 aprilie 2018 – Seară unică la Sanremo pentru un grup de liceeni din România. Încă o dată românii ne demonstrează că avem mari motive să ne mândrim nu numai la nivel european ci și mondial.

Un grup de liceeni din capitala României, de la Școala Centrală București, sub coordonarea dirigintei, profesoara de limba engleză Albert Catrinel Dana, au câștigat Premiul I  în cadrul Festivalului Mondial de Creativitate în Școli, din Sanremo Italia , aflat la a 20-a ediție.

Teatrul Ariston din Sanremo a găzduit Festivalul Mondial de Creativitate în Școli  între 18 – 21.04.2018 un concurs de creație cu diverse categorii  muzică, dans,gimnastică, teatru, film, Fashion&Design dar și creație scrisă  unde s-au întrecut țări de pe tot globul.

Echipa României, reprezentată de Tcaciuc Andreea Nicoleta, Cotan Alexandru – actori cu rol principal, Szasz Adelina Maria, Suditoiu Cezar Octavian,T oma Mihail Cătălin, Popescu Mihnea Paul, s-a clasat pe primul loc mondial la secțiunea “ Teatru experimental într-o limba străină”, impresionând juriul cu o reprezentație în limba engleză.

Emoționați și mândri de rezultatul obținut, fericiți pentru faptul că muncă lor a fost premiată la nivel mondial, se întorc astăzi  în România cu premiul obținut și experiențe noi cumulate : ”Pentru noi a reprezentat o ocazie de a ne perpetua talentul în noi circumstanțeși locuri, în cadrul unui festival internațional, oportunitate cu un impact  mental considerabil  pentru un elev de liceu. De asemenea, am avut șansa de a intra în contact direct cu alte tinere talentedin diferite culturi.“, a declarat unul dintre elevi.

Andi Rădiu