Press "Enter" to skip to content

Stuttgart, Inaugurarea expoziției “Peisajul bisericilor fortificate din Transilvania. Moștenire culturală europeană”

APDA, 16 mai 2018 – Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, a participat, la 8 mai 2018, la inaugurarea expoziției Biserici Fortificate în Sala Mare a Primăriei din Stuttgart, în prezența a peste 300 de invitați.

Prima prezentare publică a expoziției a avut loc la Ambasada României din Berlin, în noiembrie 2016, iar între timp aceasta a parcurs un bogat itinerariu prin numeroase orașe din România și Germania, urmând ca în 2019 expoziția să ajungă la Sibiu.

Ambasadorul a evidențiat în discursul său dimensiunea cultural-istorică comună româno-germană în anul Centenarului și a evidențiat rolul minorității germane în consolidarea statului român modern, fiind prima care a optat pentru Unirea cu România.

Au mai susținut discursuri cu această ocazie Michael Konnerth, președintele Asociației sașilor transilvăneni din landul Baden-Wuerttemberg; Dr. Fabian Mayer, primarul cultural al orașului Stuttgart; Wilfried Klenk, secretar de stat în Ministerul de interne, digitalizare și migrație și Reinhart Guib, Episcopul Bisericii Evanghelice din România.

Ionică Armanca