Press "Enter" to skip to content

Stare de dezastru major în California, devastată de incendii. “Dacă nu crezi în schimbările climatice, vino aici”

Președintele SUA, Donald Trump, a decretat stare de dezastru major în California, transmite BBC. De mai bine de o săptămână, statul american e devastat de incendii de vegetație. Cel mai recent bilanţ al incendiilor din California arată cel puţin şase morți și 43 de răniți.

Peste 100.000 de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele, în urma ordinelor de evacuare, iar casele multora dintre ei au fost distruse de flăcări. În prezent, peste 14.000 de pompieri se luptă cu 585 de incendii active, care au ars aproape 400.000 de hectare.

Trei focare mari, izbucnite în zonele montane împădurite, au provocat cele mai mari distrugeri. Sâmbătă, guvernatorul din California, Gavin Newsom, a declarat că incendiul de la sud și est de San Francisco, denumit SCU Lightening Complex, este al treilea ca mărime din istoria statului.

Autorităţile au emis un ordin de evacuare pentru mii de oameni din zona Golfului, lângă San Jose. De asemenea, toți locuitorii au fost avertizaţi să fie pregătiți să renunțe la casele lor în scurt timp. Deși California este obișnuită cu incendiile, guvernatorul precizează că statul nu s-a mai confruntat cu dezastre de asemenea proporții. “Dacă nu crezi în schimbările climatice, vino aici, în California”, a spus Newsom, care a solicitat ajutor din Australia și Canada.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *