Press "Enter" to skip to content

Sprijin acordat românilor din Comunitatea Valenciană, aproximativ 150.000 de persoane, întrevedere a ambasadorului României la Madrid

APDA, 27 aprilie 2018 – Doamna Gabriela Dancău, ambasadorul României în Regatul Spaniei, a avut, la 26 aprilie 2018, o întrevedere cu președintele Guvernului Comunităţii Valenciene (Generalitat Valenciana), domnul Ximo Puig.

Ambasadorul român a adresat, cu acest prilej, mulţumiri pentru sprijinul acordat comunităţii românești (aproximativ 150.000 de persoane), foarte bine integrată în regiune, cât și pentru semnarea Memorandumului de Înțelegere între Institutul Limbii Române și Generalitat pentru predarea Cursului de Limbă, Cultură și Civilizație Română în centre educative ale Generalitat.

Pe parcursul reuniunii, au fost discutate posibilitățile concrete de colaborare în domeniul economic, un prim pas în acest sens făcându-se astăzi prin organizarea primului Forum economic româno-spaniol din Comunitatea Valenciană la Camera de Comerț Valencia. În domeniul cultural, ambasadorul a solicitat sprijinul președintelui pentru organizarea, în toamna acestui an, a două evenimente culturale pentru marcarea Centenarului Marii Uniri.

De asemenea, un punct important al discuției l-a reprezentat dezvoltarea cooperării descentralizate, pentru care i s-a propus președintelui semnarea, în perioada următoare, a unui memorandum de cooperare între un județ din sud-vestul României și Comunitatea Valencină.

Oficialul spaniol și-a exprimat întreaga deschidere pentru colaborarea cu ambasada în vederea promovării şi concretizării iniţiativelor misiunii diplomatice.

Andi Rădiu