Press "Enter" to skip to content

Spania, rată mare de abandon școlar în rândul tinerilor români, 90% fără studii superioare

APDA, 27 septembrie 2017 – Cu ocazia târgului educațional EAIE de la Sevilla, delegați ai universităților din România au avut o întâlnire cu comunitatea de români din Spania. Această întâlnire a însemnat o oportunitate deosebită de a aduce față în față reprezentanți ai mediului universitar din România și reprezentanți ai diasporei, creând astfel ocazia perfectă de a discuta aspecte relevante legate în special de problemele tinerilor.

Au fost abordate discuții precum rata mare de abandon școlar în rândul tinerilor din Spania și solicitările repetate ale autorităților spaniole, in special primării, către diferite asociații românești, pentru a se face ceva în acest sens.  Un alt subiect a fost legat de rata extrem de ridicată a tinerilor români din Spania fără studii superioare: 90%

În acest context, universitățile din România au prezentat comunității române din Spania oportunitățile de studiu pe care le oferă, încurajând românii activi în domeniul învățământului superior din Spania să promoveze aceste oportunități tinerilor.

Evenimentul de la Sevilla a reunit aproximativ 250 de instituții de învățământ superior și instituții suport de marketing și recrutare din întreaga lume. Având ca misiune dezvoltarea succesului profesional și crearea unei contribuții sustenabile în învățământul superior internațional dintr-o perspectivă europeană, EAIE a reușit și de această dată să creeze un eveniment de succes, prin intermediul celor 5600 de participanți sosiți la Sevilla din 95 de țări.