Press "Enter" to skip to content

«Spania este o țară minunată, care ne-a primit și care ne oferă un viitor, pe care probabil în România nu l-am fi avut»

APDA, 13 octombrie 2017 – Luminița Beșliu, 35 de ani, originară din Dâmbovița, ajunsă în Spania acum foarte mulți ani, este model în industria modei. «Întotdeauna am încercat să îmi menţin tonusul şi fizicul la un nivel foarte bun, am practicat şi continui să practic fitness. Modellingul a venit ca o surpriză, am fost contactat pe Facebook de o agenţie şi aşa am început. În ceea ce priveşte vârsta, sunt mândră că la anii mei lumea încă mă confundă cu o fată mult mai tânără.»

Luminița spune că experiența ca model a schimbat-o total: «M-a feminizat, m-a educat, m-a maturizat și m-a întărit foarte mult. Experienţa vine cu timpul, nu am prins încă toată savoarea meseriei, dar nici întregul amar. În România, acest business nu este văzut mereu cu ochi buni, existând prejudecata conform căreia modelele sunt nevoite să facă anumite compromisuri şi sacrificii, dar modelele adevărate nu sunt nevoite niciodată să facă vreun compromis neortodox, în afară că trebuie să călătorești mult și să fii departe de familie.»

Legătura cu România rămâne foarte puternică: «Spania este o țară minunată, care ne-a primit și care ne oferă un viitor, pe care probabil în România nu l-am fi avut, dar, căci întotdeauna există un dar, nimic nu se compara cu dorul de țara. România are un loc special în inima mea și îl voi cultiva și îngriji. Sunt foarte mândră că sunt româncă și nu spun nicăieri „acasă”, în afară de țara mea natală.  De afară începi să vezi altfel dragostea și dorul de țară.»

Cătălin Serbu