Press "Enter" to skip to content

Situația românilor din Regatul Țărilor de Jos, în atenția MRP

APDA, 11 aprilie 2018 – Ministerul pentru Românii de Pretutindeni este în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe și cu Ambasada României în Regatul Țărilor de Jos, în vederea monitorizării situației românilor din această țară. În mass-media olandeze au apărut informații despre discuții ce au loc la nivel local, în unele municipalități, privind condiționarea accesului muncitorilor străini la spațiile locative.

”Suntem conștienți că pot apărea evenimente regretabile în care sunt implicați  unii cetățeni români de peste hotare. Fiecare situație trebuie verificată în parte. Românii au adus o contribuiție importantă pe toate palierele economico-sociale ale țărilor de adopție. Ei merită, în egală măsură cu orice alți cetățeni, un tratament corect în țările unde au ales să trăiască, să lucreze sau să studieze. În momentul în care vom avea toate datele, vom putea lua, alături de partenerii noștri, toate măsurile care se impun”, a arătat Natalia-Elena Intotero, ministrul MRP.

De altfel, Ambasada României are permanent în atenție problematica prezenței lucrătorilor români pe piața olandeză a muncii.

Misiunea diplomatică este în dialog cu autoritățile olandeze competente pentru identificarea celor mai oportune posibilități și măsuri de limitare a impactului pe care politicile publice locale privind spațiile locative îl pot avea asupra lucrătorilor români.

În luna martie a acestui an, ministrul Natalia-Elena Intotero a avut o întrevedere cu E.S. Stella Ronne-Grubacic, ambasador al Regatului Țărilor de Jos în România. Cei doi oficiali au discutat și despre oportunitatea unui schimb de bune practici cu privire la campaniile de informare a cetățenior români pe care MRP urmează să le deruleze.