Press "Enter" to skip to content

Senatorul Radu Mihail, întâlnire cu românii din Milano. «Propun 14 parlamentari de diaspora»

APDA, 28 mai 2018 – Senatorul de diaspora Radu Mihail a anunțat că pe 2 iunie va fi la Milano pentru a se întâlni cu români din Italia. ”Dragi români din Milano și din împrejurimi, sâmbătă, 2 iunie, începând cu orele 19:30, am plăcerea de a vă invita la o discuție informală despre România și românii din Diaspora, despre activitatea USR în Parlament. Haideți să discutăm și să dezbatem soluții și idei pentru a salva România, pentru a o schimba așa cum ne dorim. ”, a scris radu Mihail în invitație.

Întâlnirea se va organiza la adresa: B4, Via Atto Vannucci, 3, Milano.

Radu Mihail este unul dintre cei șase parlamentari aleși să reprezinte diaspora. Este vicelider al Grupului parlamentar al “Uniunii Salvaţi România”, membru în Comisia pentru politică externă, secretar în Comisia românilor de pretutindeni, membru în Grupul parlamentar de prietenie cu Italia și în Grupul parlamentar de prietenie cu Germania.

În ultima sa declarație politică, din 16 mai, Radu Mihail a cerut mărirea numărului de parlamentari de diaspora, pentru „o reprezentare echitabilă în Parlament a compatrioților din diaspora”. „Pentru prea mult timp românii din diaspora au fost tratați la alegerile parlamentare ca niște mai puțin români. Proiectul pe care l-am depus propune aducerea numărului de locuri în Parlament pentru diaspora la nivelul cerut de lege, dar ignorat de fiecare dată până acum: de la 6, la 14 – 4 în Senat și 12 în Camera Deputaților.”, a declarat senatorul USR.

Sorin Cehan