Press "Enter" to skip to content

„Sărbătorim limba română în Israel” – lansarea la Tel Aviv a cărților ziaristului și scriitorului Roni Căciularu

APDA, 8 noiembrie 2017 – Joi, 16 noiembrie 2017, începând cu ora 17:00, la sediul ICR Tel Aviv va avea loc lansarea volumelor „Hoinar de suflet halandala” (2017, Editura SAGA) și „Cafea şi fum de țigară” – o antologie de interviuri şi impresii cu şi despre personalităţi proeminente ale spaţiului cultural de limbă română din Israel (2017, Editura Rexlibris) ale lui Roni Căciularu.

În deschiderea evenimentului, Doina Meiseles, redactor-șef al ziarului „Jurnalul Săptămânii” și vicepreședinte AZOCLR va susține un mesaj de întâmpinare, iar moderator va fi Adrian Grauenfels, de la Editura SAGA. Răzvan Voncu, redactor-șef al ziarului „România literară”, publicist, critic literar și membru al Uniunii Scriitorilor din România îi va delecta pe cei prezenți cu prezentarea „Gânduri şi sentimente legate de România natală, în cărţile scriitorului şi ziaristului Roni Căciularu”.

Lansarea celor două volume face parte din proiectul „Caravana identității românești – Sărbătorim limba română în Israel”, care vizează conștientizarea importanței comunității evreiești de origine română din Israel, dar și dezvoltarea relațiilor acesteia cu România. Prin intermediul evenimentului, va crește gradul de informare al evreilor de expresie română din Israel cu privire la valorile culturale românești, sprijinindu-i să devină mesageri ai acestor valori  în Israel.

Evenimentul este organizat în parteneriat de Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni, Asociația Ziariștilor și Oamenilor de Cultură de Limbă Română din Israel, Jurnalul Săptămânii și Editura Saga-Israel.