Press "Enter" to skip to content

S-au redeschis școlile în Olanda, dar zeci de mii de elevi și profesori STAU ACASĂ, se tem să nu se infecteze

Cel puţin 55.000 de copii olandezi lipsesc de la cursurile primare, deoarece părinţii lor se tem să nu se contagieze cu noul coronavirus, absenţe care afectează 90 % dintre şcolile din Olanda, potrivit unui studiu publicat joi de Holland Education Association.

În majoritatea şcolilor elevii de la cursurile primare, în unele cazuri peste 10 % dintre şcolari, au rămas acasă în pofida redeschiderii centrelor de învăţâmânt, se arată în acest studiu, care se bazează pe date furnizate de peste 1.100 de directori de şcoli din ţară, transmite Agerpres.

De asemenea, la cursuri nu au venit învăţătorii din cel puţin jumătate dintre şcoli, iar în unele cazuri corpul profesoral a fost insuficient pentru desfăşurarea orelor de teama contagierii infecţiei COVID-19, deşi absenţele, mai ales pentru grupurile speciale de risc, justifică menţinerea izolării.

Totuşi, studiul notează că 92 % dintre directori sunt mulţumiţi de modul corect în care atât elevii cât şi profesorii folosesc produsele de igienă, deşi în doar 5 la sută dintre şcoli sunt folosite măştile sau mănuşile în timpul orelor.

Învăţătorii sunt îngrijoraţi de viabilitatea altor măsuri ce trebuie respectate pentru a reduce riscul de contagiere, precum păstrarea unei distanţe de siguranţă de 1,5 metri între profesori şi elevi.

Guvernul olandez a decis reluarea cursurilor primare, cursurilor speciale şi grădiniţelor în data de 11 mai şi se aşteaptă să fie ridicate restricţiile şi pentru cursurile gimnaziale de la 1 iunie, deşi se prevede aplicarea unor măsuri mai stricte pentru elevii cu vârste de peste 12 ani.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *