Press "Enter" to skip to content

Românului rănit în atacul din Las Vegas: ”Am crezut cu adevărat că nu îi voi mai vedea pe cei pe care îi iubesc”

APDA, 20 octombrie 2017 – Luca Iclodean, românul care a fost rănit în urmă atacului armat din Las Vegas, a vorbit pentru prima dată după momentul tragic de la începutul lunii octombrie. Tânărul a transmis într-un mesaj pe Facebook că nici într-un milion de ani nu s-ar fi gândit că va fi victima unui astfel de atac.

“Nu voi fi niciodată capabil să exprim în cuvinte frica”, a spus el, precizând că imediat după ce a auzit împuşcăturile a fugit şi s-a ascuns într-o remorcă cu bere, dar a fost împuşcat de un glonţ care a trecut prin uşa, scrie ziare.com.

“Tot ce am vrut a fost să-i spun mamei mele cât de mult o iubesc, am vrut să le spun tuturor cât de mult îi iubesc şi am vrut doar să simt îmbrăţişarea caldă a mamei încă o dată. Am crezut cu adevărat că nu îi voi mai vedea pe cei pe care îi iubesc”, a adăugat romanul.

El a povestit că dinainte de operaţie îşi mai aduce aminte doar că cineva îl ţinea de mâna şi i-a spus că familia lui este acolo. După intervenţie, când s-a trezit, Luca era înconjurat de oamenii pe care îi iubeşte.

“Nu îmi venea să cred”, a adăugat el, precizând că zâmbetul din fotografia postată pe Facebook arată cât de recunoscător este pentru faptul că e în viaţă.

“Cu toate acestea, în spatele acestui zâmbet există o mulţime de durere, fizică şi emoţională. Rănile fizice se vor vindecă în cele din urmă, dar ce s-a întâmplat în acea noapte… Voi duce mai departe pentru tot restul vieţii mele. Am coşmaruri. Zgomotele puternice mă fac să tresar de frică”, a notat Luca.

Băiatul a mai povestit că, deşi are 24 de ani, o cheamă pe mama să noaptea să doarmă cu el pentru a-l linişti. El a adăugat că obişnuia să radă tot timpul, dar că acum îi e teamă că un bărbat cu o armă i-a furat aceste lucruri.

“În prima noapte, am dormit singur, m-am pus în pat şi am plâns. Ceea ce nu puteam face era aproape imposibil să plâng… Am plâns pentru aproximativ 30 de secunde şi tot ce voiam era să plâng toată noaptea până când adormeam. Nu m-am eliberat şi a fost şi mai greu. Totul s-a schimbat, totul este diferit. Îmi e dor de vechiul eu şi îmi vreau viaţă înapoi. Dar trebuie să îmi amintesc că eu măcar sunt în viaţă şi sufăr pentru cei care nu mai sunt, pentru familiile lor”, a continuat Luca.

Luca s-a aflat printre victimele atacului armat din Las Vegas care a avut loc în timpul unui festival de muzică country şi în urmă căruia zeci de persoane au fost ucise şi sute au fost rănite.