Press "Enter" to skip to content

Românul Daniel Surducan este campion național al Portugaliei la kickboxing și Muay Thai

APDA, 17 octombrie 2016 – Daniel Surducan, 23 de ani, deținătorul titlului național al Portugaliei la kickboxing, a câștigat în acest weekend și titlul de campion național de Muay Thai, la categoria 81 kg, scrie mamemigrante.com.

Surducan Daniel s-a născut în România, în Sătmărel, județul Satu Mare, iar la vârsta de 13 ani a emigrat împreună cu familia sa în Portugalia. În 2014, a început activitatea sportivă, cu antrenamente zilnice de 2-3 ore, după programul de lucru la firma de grădinărit la care lucrează, ajungând astfel anul acesta campion regional și național, în Portugalia, la kickboxing.

Pe lângă medalia de aur la categoria sa, campionul diasporei române din Portugalia a câștigat sâmbătă, la Campionatul Național de Muay Thai, organizat la Vilalonga și aurul pe echipe, împreună cu luptătorii ” Pilhas Team”, antrenați de Paulo ” Pilhas”, campion european la kickboxing, în 2008 și campion mondial în 2009.

Din echipa campionă fac parte și moldoveanul Ioan Sîrghi, ucrainianul Alexandr Kimas și portughezii Fabio Ferraz și Guilherme Vaz, o echipă multietnică ce și-a regăsit forța în diversitatea ei, obținând astfel 8 victorii, în 8 meciuri jucate.

„A fost o zi grea, dar o zi mare!“, a spus Daniel Surducan. „Multumesc tuturor celor care mi-au fost alături, familia și prietenii mei, dar și suporterii care m-au încurajat online. Victoria este a noastră!”