Press "Enter" to skip to content

Românii din Tokyo au strâns 50 de milioane de yeni și și-au cumpărat biserică. Este în continuare nevoie de donații

APDA, 23 octombrie 2017 – Anul acesta, în comunitatea românească din Japonia a avut loc un eveniment istoric: a fost semnat contractul de vânzare cumpărare a terenului și clădirii bisericii în care își desfășurăm activitatea parohia ortodoxă română.

Pentru cumpărarea lăcașului sfânt, parohia a depus în contul bisericii catolice suma de 50 de milioane yeni, adică peste 400.000 de euro. Semnarea contractului de vânzare cumărare a avut loc în aprilie.

Românii din Japonia au așteptat opt ani pentru a se ruga într-o biserică numai a lor. Patriarhia a înființat parohia în anul 2008.

La 10 mai 2008, la Ambasada României din Tokyo a fost semnat un proces verbal prin care s-au pus bazele Consiliului Parohial al viitoarei parohii românești din Japonia. Acum, comunitatea se bucură că, in sfârșit, are o biserică a sa.

“Această dorință a comunității s-a realizat în cele din urmă prin suportul venit din partea Patriarhiei Române și al Guvernului României. Este un vis devenit real, este o minune și o uimire pentru japonezii care fac parte din comunitatea noastră pentru că ei știu că țara noastră nu are o perspectivă economică deosebită, cunosc posibilitatea comunității noastre și atunci nu puteau să înțeleagă că vom ajunge la un moment dat la acest pas. Numai minunea lui Dumnezeu, lucrarea lui prin sfinți, Sfântul Gheorghe, care ne este ocrotitor, ne-au făcut să ajungem să împlinim visul comunității, pentru oamenii care sunt aici de multă vreme, dar și pentru copiii care se nasc și alcătuiesc viitorul parohiei. Este un mare dar! Oamenii au primit vestea cu lacrimi și cu o bucurie de nedescris. E important pentru ei că cineva din țară se gândește și la ei”, a spus Preotul paroh Daniel Coriu, slujitor la Parohia Ortodoxă Română “Sf. Gheorghe” din Tokyo, citat de activenews.ro

Pe site-ul parohiei din Japonia se solicită în continuare sprijin de la credincioși:

Proiectele parohiei noastre continuă, în special în direcția finalizării restaurării interioare. Dintre aceste proiecte, cel mai dorit, dar și cel mai solicitant este aducerea din România a mobilierului specific unei biserici ortodoxe, cum ar fi catapeteasma (iconostasul) sau strănile credincioșilor.

Toți cei care doresc să ne ajute financiar în acest sens, sunt rugați să depună donația lor în contul parohiei noastre:

銀行名 三菱東京UFJ銀行

支店 玉川支店

口座名義  ルーマニア オルトドクス チャーチ ジャパン

科目 普通

口座番号 0312098