Press "Enter" to skip to content

Românii din străinătate se întorc de Paște, creștere cu 31% a numărului de bilete de avion vândute

APDA, 4 aprilie 2018 – Potrivit rezultatelor unei analize Vola.ro, numărul biletelor de avion cu destinaţia finală România a înregistrat o creştere cu 31% în 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2017. Această creştere relevă faptul că mulţi dintre românii care locuiesc în străinătate (fie studenţi, fie români care lucrează în străinătate) se reîntorc în perioada Paştelui pentru a sărbători alături de familie şi prieteni şi că din ce în ce mai mulţi români aleg să revină în ţară cu avionul în detrimentul autocarului sau maşinii personale.

S-au înregistrat creşteri şi în ceea ce priveşte numărul biletelor de avion din România către destinaţii externe, însă procentul este de doar 3%.

Din România, cele mai căutate destinaţii sunt Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj în timp ce destinaţiile externe cele mai solicitate rămân, ca şi în anii anteriori, ţările cu cele mai numeroase comunităţi de români: Italia, UK, Spania şi Germania.

Pentru zborurile către familie şi prieteni, studiul Vola.ro arată că 68% dintre bilete sunt achiziţionate pentru o singură persoană, iar 22% dintre acestea, pentru două persoane.

Preţul mediu al unui zbor de Paşte – 143,46 €

Pentru perioada Paştelui, tariful mediu al unui bilet de avion este de 143,46 € iar turiştii încă îşi mai pot rezerva un zbor la preţuri rezonabile. Spre exemplu, un bilet de avion cu destinaţia România costă aproximativ 139,20 €, un bilet cu destinaţia Italia 94,27 €, UK – 110,74 €, Germania – 123,76 € şi Spania – 149,03 €.

“Mai presus de orice, călătoriile în perioada sărbătorilor înseamnă oameni care după o perioadă lungă de muncă sau studiu, se întorc acasă la familie pentru a petrece sărbătorile alături de cei dragi. Pentru a ne asigura că toţi pasagerii noştri ajung acasă la timp, noi, la Vola.ro, vom asigura consultantă telefonică tuturor pasagerilor noştri care o vor solicita, inclusiv în zilele de sărbătoare” a declarat Daniel Truica, CEO Vola.ro.

Andi Rădiu