Press "Enter" to skip to content

Românii din Marea Britanie, invitaţi la expoziţia “Home Away From Home: Romanians in Brent”

APDA, 2 februarie 2018 – Românii din Marea Britanie  sunt invitaţi joi, 8 februarie, la expoziţia “Home Away From Home: Romanians in Brent”, susținută de Romanian Women în UK în colaborare cu Brent Museum & Archives și Institutul Cultural Român.

Evenimentul este o sărbătoare a culturii românești din Brent și dincolo de ea, reflectând bogăția și diversitatea comunității românești din sector, pentru care acum Brent reprezintă acasă. Motivul central al expoziției îl reprezintă o colecție de ouă tradiționale încondeiate  împrumutate de Brent Museum & Archives de la Horniman Museum and Gardens prin programul Object in Focus, finanțat prin intermediul Consiliului Artelor din Anglia.

De asemenea, este prezentată o selecție de fotografii ale românilor contemporani care trăiesc și lucrează în Londra de către fotograful român Ion Paciu, care a făcut parte din expoziția “Revisit Romania 2014” de la Horniman Museum și fotografii noi  realizate de fotograful Mike Lupascu ale românilor din Brent.

Vernisajul va avea loc de la ora 18:00, la The Library, Willesden Green (95 High Road, Willesden NW10 2SF). La eveniment va lua parte și ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache.