Press "Enter" to skip to content

România prezentă la Târgul Internațional de Turism de la Chișinău

APDA, 29 martie 2018 – Oferta turistică a României va fi reprezentată la Târgul Internațional de Turism de la Chișinău de către 19 coexpozanți, agenții de turism, reprezentanți ai unor complexuri turistice și autorități locale din România. Cu această ocazie la Chișinău va veni și Ministrul Turismului din România, Bogdan Trif, va efectua o vizită în Republica Moldova.

Bogdan Trif va avea întrevederi cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, precum și cu directorul general al Agenției de Turism a Republicii Moldova, Stanislav Rusu, pe tema cooperării bilaterale în domeniul turismulu, se va întâlni și cu reprezentanți ai industriei turismului de peste Prut, precum și cu Asociația Investitorilor Români din Republica Moldova.

Republica Moldova este una dintre piețele prioritare pentru ministerul Turismului din România. Cetățenii moldoveni sunt în top 10 vizitatori ai României. În 2017, s-a înregistrat o creștere cu 13 procente a numărului turiștilor care au trecut Prutul.

Târgul de Turism din Chișinău reprezintă cel mai important eveniment al industriei de profil din Republica Moldova. Târgul reunește agenții de turism, autorități centrale și locale, companii aeriene și alți reprezentanți ai mediului privat din turism.

Sunt prezentante la standul românesc Salina Turda, Constanța, Covasna, Neamț, Vatra Dornei, Bucovina, Oradea, Vrancea și Prahova, precum și alte asociații și destinați pe care se promovează prin intermediul Ministerului Turismului.