Press "Enter" to skip to content

Români înșelați cu locuri de muncă în străinătate, condamnări definitive pentru două femei

Din dorinţa unei slujbe bine plătite în străinătate, peste 100 de sălăjeni s-au lăsat amăgiţi de promisiunile a două femei, care i-au asigurat că le vor oferi servicii de  intermediere şi plasare a forţei de muncă, în schimbul unui comision. Oamenii s-au trezit, însă, şi fără bani, şi fără locul de muncă promis.

În perioada iunie-septembrie 2011, Bulea Erzsebet, din Şimleu Silvaniei şi Victoria Natalia Abrudan, din comuna Căpuşu Mare, judeţul Cluj, au indus în eroare mai multe persoane, încasând de la fiecare 230 de euro, sub pretextul că le vor oferi locuri de muncă în străinătate. În acest fel, în conturile inculpatelor au ajuns peste 20.000 de euro.

În mai 2016,  magistraţii de la Judecătoria Şimleu Silvaniei au condamnat-o pe Bulea Erzsebet la trei ani şi jumătate de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de şapte ani. La rândul său, clujeanca, care avea la activ o condamnare, cu suspendare, într-un dosar de abuz de încredere, s-a ales cu cinci ani şi trei luni de închisoare cu executare. Pedeapsa a fost sporită cu nouă luni, întrucât inculpata a fost găsită vinovată şi de încercarea de a determina două persoane la mărturie mincinoasă, prin oferirea de bani. Pedeapsa finală a fost şase ani de închisoare cu executare.
Celor 104 persoane constituie ca părţi civile în dosar, instanţa a dispus ca partenerele de infracţiuni să le achite daune materiale în valoare de aproape 22.000 de euro.

Condamnările definitive ale ţeparelor

Soluţia Judecătoriei Şimleu a fost atacată cu apel de către cele două inculpate, astfel procesul s-a judecat la Curtea de Apel Cluj, unde judecătorul a schimbat în parte soluţia dată de instanţa de sub Măgură şi le-a a redus femeilor pedeapsa primită iniţial. Clujencei i s-a înlăturat sporul de nouă luni şi a fost condamnată la o pedeapsă de cinci ani şi trei luni de închisoare, cu executare în regim de detenţie, iar pentru femeia din Sălaj, judecătorul i-a redus pedeapsa la doi ani de închisoare.

Mai multe detalii: Gazeta de Cluj