Press "Enter" to skip to content

Români înghesuiți în subsoluri mizerabile din Londra

Opt români eu fost găsiți de inspectorii Consiliului Lewisham, în sudul Londrei, locuind în subsolului unei case din New Cross.

Potrivit reprezentanților consiliului, cei opt plăteau sute de lire sterline pentru a trăi în condiții mizere. Ei au fost descoperiți în urma unor controale pe care Consiliul Lewisham le efectuează împotriva proprietarilor care profită de pe urma chiriașilor.

Controlul a fost făcut la ora 6 dimineața, iar în aceeași casă au fost găsiți oameni care locuiau în camere foarte mici.

Găsirea unei locuințe decente este una dintre cele mai mari probleme la Londra.

Tot într-o locuință din Londra au fost găsiți înghesuiți 26 de români, în urma unui control al primăriei Newham. Cei 26 locuiau într-o casă cu doar trei dormitoare.

Condițiile în care trăiau aceștia erau, după cum a spus președintele Consiliului Newham, Robin Wales, desprinse parcă din romanele lui Charles Dickens.

Autoritățile au mers la casa unde locuiau cei 26 de români, în urma unor reclamații ale vecinilor care s-au plâns că muzica era foarte tare și că locul este un focar de infecție.

Polițiștii au fost surprinși să constate câți oameni locuiau în acea casă. Şapte persoane dormeau într-o pivniţă fără geamuri şi cu gurile de ventilaţie astupate. Ceilalţi erau îngrămădiţi în trei dormitoare.

Pentru închirierea beciului, cei șapte plăteau câte 20 de lire sterline pe lună, iar cei din dormitoare câte 180 de lire sterline pe lună.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *