Press "Enter" to skip to content

Români condamnați în Germania pentru că au transportat ilegal sute de sirieni

APDA, 27 octombrie 2017 – Doi români, în vârstă de 27 și respectiv 28 de ani, au fost condamnaţi marți, în 17 octombrie, de un tribunal din landul german Bavaria pentru că în anul 2015 au organizat și transportat din Ungaria în Germania sute de imigranți în condiții greu de imaginat.

Cei doi bărbaţi au primit 6 ani şi 9 luni şi, respectiv, 3 ani şi 3 luni de detenţie, potrivit unui purtător de cuvânt a tribunalului, citat de mass media germană. Cu toate că inițial procurorii au cerut pedepse mai mici, magistrații au considerat faptele românilor ca deosebit de grave întrucât au pus în pericol viața a sute de copii și femei.

Potrivit rechizitoriului, fiecare migrant trebuia să plătească 500 de euro pentru a se putea îmbarca din Budapesta spre Germania. Cei doi inculpaţi au fost arestaţi în august 2016 în România, fiind predaţi ulterior autorităţilor germane.

Ei au recunoscut că au transportat din Ungaria spre Germania, în perioada iulie – august 2015, peste 200 de migranţi din Siria şi din Irak, printre care şi copii, înghesuiţi pe platforma din spate a unor camionete sau în dubiţe.

Numele celor doi nu au fost făcute publice de autoritățile germane.

Marius Dobrescu