Press "Enter" to skip to content

Româncă de 26 de ani, a înșelat o firmă din Franța cu 89.000 de euro, arestată la galați

O tânără de 26 de ani din Galați a fost arestată preventiv, la cererea procurorilor din Franța, unde tânăra este acuzată de înșelăciune. Românca este acuzată că a înșelat o firmă agricolă, convingându-i pe reprezentanții societății care voiau să cumpere o combină agricolă să îi transfere în cont 89.000 de euro.

Potrivit mandatului european de arestare emis pe numele româncei, înșelăciunea a fost comisă în perioada 27 noiembrie 2018 – 6 decembrie 2018. Împreună cu persoane încă neidentificate, românca s-a folosit de un anunț postat pe un site de anunțuri agricole din Franța. Concret, o firmă din Polonia a pus în vânzare pe site-ul francez “Agriaffairs” o combină agricolă marca New Holland CR 9080 în valoare de 147.000,00 euro.

Românca este acuzată că, împreună cu complicii ei, a obținut de la firma vânzătoare o factură proforma, iar după ce i-a modificat datele și a redus prețul combinei la 89.000 de euro, a transmis factura firmei din Franța interesate să cumpere combina agricolă. În factura a fost inserat contul româncei, iar firma din Franța i-a transferat 89.000 de euro în cont.

La cererea procurorilor francezi, românca a fost arestată preventiv, urmând să fie transferata în Franța pentru continuarea anchetei.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *