Press "Enter" to skip to content

Româncă arestată în SUA, a recunoscut că spart serverele Poliției din Washington DC

APDA, 21 septembrie 2018 – Eveline Cismaru, o româncă de 29 de ani, împreună cu un complice, Mihai Alexandru Isvanca, 26 de ani au spart în ianuarie 2017 serverele poliției din Washinton DC SUA afectând nu mai puțin de 126 de camere de supraveghere stradale, cam două treimi din cele deținute de poliția metropolitană din capital americană.

Momentul atacului cibernetic a fost unul cum nu se poate mai prost. Era exact perioada inaugurării președinției lui Donald Trump, iar toată poliția din Washington era în alertă maximă, atacuri teroriste putând avea loc oricând.
Cei doi suspecți au fost arestați în România pe 15 decembrie 2017, la aeroportul Otopeni când încercau să fugă din țară. Isvanca a fost plasat în arest preventiv și așteaptă extradarea în SUA, Eveline Cismaru în arest la domiciliu.
După câteva săptămâni aceasta însă a fugit din țară. A beneficiat doar de câteva luni de libertate fiind prinsă și arestată în Marea Britanie. Britanicii au extradat-o în SUA, unde în față tribunalului a pledat vinovată.
Riscă 20 de ani de închisoare pentru conspirație pentru fraudă electronică și alți 5 pentru spargerea serverelor computerelor poliției. Faptul că va colabora cu anchetatorii americani îi poate reduce din pedeapsa însă.
Mihai Motoc