Press "Enter" to skip to content

Român detașat la Renault în Franța, condamnat pentru furt de piese: ”Trebuia să plătesc medicul care-mi tratează soția”

APDA, 30 octombrie 2017 – Un român în vârstă de 36 de ani a fost condamnat la închisoare pentru furt. Potrivit jurnaliștilor francezi, care citează din rechizitoriul întocmit de procurori, R.T. a fost detașat din România, de către un furnizor de servicii, pentru a se specializa la fabrica Renault din regiunea Hauts-de-France.

La scurt timp după ce a ajuns aici, tânărul a început să fure, în mod repetat, mai multe echipamente speciale din sediul fabricii. Este vorba de zeci de volane și airbag-uri folosite la echiparea diverselor modele ale constructorului francez.

Românul a fost reținut după o percheziție în apartamentul său, unde polițiștii au găsit mai multe echipamente, un colet ambalat pentru a fi trimis în România, cât și o chitanță de la un colet trimis anterior care cântărea 60 de kilograme.

În fața instanței de judecată, R.T. a recunoscut că în perioada august – octombrie a sustras mai multe bunuri ale companiei însă și-a motivat gestul prin faptul că avea nevoie de bani pentru a plăti tratamentul medical al soției.

“Am vrut să trimit echipamentele în România pentru a le vinde acolo iar ulterior să plătesc medicul care-mi tratează soția”, a declarat acesta în apărarea sa.

La rândul său, avocatul românului a cerut o condamnare cu suspendare pentru clientul său deoarece acesta nu are cazier, a colaborat cu organele de anchetă și-a recunoscut vina și a făcut tot posibilul pentru ca prejudiciul să fie recuperat. Mai mult, nu a urmărit a se îmbogăți ci doar de a face rost de bani pentru a plăti tratamentul medical al soției.

Însă magistrații francezi nu s-au arătat atât de înțelegători. Românul a fost condamnat la șase luni de închisoare cu executare. Mai mult, după ispășirea sentinței, R.T. nu va avea dreptul ca timp de doi ani să mai intre în regiunea Hauts-de-France.

Marius Dobrescu