Press "Enter" to skip to content

Roma, reuniunea anuală a profesorilor de limbă, cultură și civilizație românească (LCCR) din Italia

APDA, 25 septembrie 2018 – La 20 septembrie, la sediul Accademia di Romania, ambasadorul George Bologan a participat la reuniunea anuală a profesorilor de limbă, cultură și civilizație românească (LCCR) din Italia, organizată de conducerea Institutului Limbii Române (ILR).

Reuniunea a avut drept scop evaluarea implementării proiectului în anul școlar 2017-2018, precum și prezentarea noilor obiective, a metodologiei și a criteriilor de evaluare a activității pentru noul an, 2018-2019.

În intervenția sa, ambasadorul a felicitat profesorii LCCR pentru dăruirea de zi cu zi demonstrată în predarea acestor cursuri, dar și în organizarea tuturor evenimentelor și activităților conexe pentru copii. Profesorii români au reușit prin aceste activități să transmită dragostea de cultură și limba maternă, umanizând cu adevărat acest proiect. Șeful misiunii diplomatice a României a subliniat rolul dascălilor în formarea și modelarea conștiinței naționale și civice, invitându-i pe cei prezenți să redescopere vocația de apostoli ai neamului.

Programul LCCR este un proiect de succes, care a prins rădăcini viguroase în Italia, realizat de Institutul Limbii Române cu sprijinul Ambasadei României la Roma, asigurând continuitatea predării limbii române în școli cu o prezență numeroasă a copiilor din comunitatea românească.