Press "Enter" to skip to content

Robert Muzsic: ”Diaspora ar trebui să aibe doi reprezentanți pe locuri eligibile pentru europarlamentare”!

APDA, 18 ianuarie 2018 – Pentru că în clasa politică din România este nevoie de o mare schimbare, o infuzie de oameni tineri cu experiență în toate domeniile, i-am răpit câteva minute unui tânăr întreprinzător roman, un prosper om de afaceri, dar și politician român.

Robert Muszic, are o companie în domeniul produselor petroliere și energie și crede că a venit timpul ca românilor din diaspora să le fie data o șansă pentru a își arăta devotamentul față de țară.

Iată, în cele ce urmează discuția pe care am avut-o cu Robert Muszic:

Cine e și cu ce se ocupă Robert Muzsic?

Robert Muzsic este un om dintre oameni, pentru oameni. Este un om devotat, cu credință în Dumnezeu, un patriot care dorește binele românilor și al României.

Robert este un familist convins, un om care își dedică întreaga lui viață pentru binele semenilor lui și pentru a putea crea o Românie puternică. Sunt licențiat în economie, cu un master în managementul politic, perfecționari la Strasburg și Brusseles.

Acesta este Robert Muzsic, un om pentru oameni.

În momentul de față conduc o companie care își dorește să devină lider pe piață în România. Mă caracterizează onestitatea, corectitudinea și profesionalismul.

Cui crezi că se datorează actuala situație politică din țară?

RM: Consider că actuala situație politică din țară se datorează tuturor factorilor politici și tuturor partidelor politice din România. PSD-ul,un partid aflat la guvernare nu reușește să găsească formula de a conduce  România spre progres. Încearcă cu disperare, prin adoptarea a tot felul de măsuri să pună în aplicare proiectul de guvernare, care, din păcate, afectează din ce în ce mai mult populația din România, prin creșterile masive ale prețurilor  la carburanți, produse alimentare de bază, iar în loc să crească nivelul de trai, toate aceste măsuri duc, din păcate la scăderea acestuia. România, în momentul de față este într-o criză politică, care, din păcate, are efecte negative asupra poporului român.

Cum crezi că ar putea scăpa România din criza în care se află?

Partidele aflate în opoziție, din punctul meu de vedere, nu fac o opoziție constructivă. O mai bună implicare a opoziției cred că ar duce la o trezirea factorilor politici cu putere de decizie și la luarea unor măsuri cu adevărat constructive care să vină în sprijinul poporului român.

Soluția ca România să iasă din acestă criză politică ar fi formarea unei noi coaliții pentru țară, care să preia guvernarea, să vină cu un program pertinent de guvernare și cu măsuri clare pentru poporul român. Românii s-au săturat să fie mințiți, amăgiți și înjosiți de clasa politică. De aceea, mulți nu mai cred în politicieni și în politică. Trebuie făcut în așa fel încât să recaștigăm încrederea poporului român.

Care ar trebui să fie politica oricărui partid față de diaspora și cât e de importantă aceasta pentru PNL?

Din punctul meu de vedere, diaspora este foarte importantă având un rol deosebit de important în alegerile care au avut loc în România (parlamentare și prezidențiale). Diaspora, din punctul meu de vedere ar trebui să aibe doi reprezentanți pe locuri eligibile pentru alegerile europarlamentare, persoane care cunosc și știu ce înseamnă diaspora, cu ce probleme se confruntă și cum pot fi rezolvate aceste situații, oameni din diaspora pentru diaspora. Dacă diaspora ar avea doi reprezentanți în Parlamentul European, mobilizarea lor ar fi foarte mare pentru ceea ce înseamnă viitoarele alegeri. Diaspora nu mai trebuie să fie dezamagită, trebuie luată înseamă, pentru că din punctul meu de vedere este o forță, atât economică cât și o forță pentru alegerile care urmează. Liderii acestor comunități trebuie să fie reprezentați în Parlamentul României, Parlamentul European, de către persoane care cunosc, știu și se implică în tot ceea ce înseamnă problemele acestor semeni ai noștrii.

Ne dorim o Românie unită, o Românie puternică economic, o Românie respectată atât în Europa cât și la nivel mondial, așa cum a  fost și în trecut. (I.A.)