Press "Enter" to skip to content

Reprezentanți ai ministerului diasporei s-au întâlnit cu copii din cadrul cursurilor LCCR din Madrid

APDA, 31 mai 2018 – Capitala Spaniei a fost ieri, 30 mai, gazda atelierului de limba română organizat de către Institutul Cultural Român, în cadrul Târgului de Carte de la Madrid. Colaboratori de seamă, precum Institutul Limbii Române, prin proiectul  „Limbă, cultură și civilizație românească” în Spania, au stat de vorbă cu elevii mai multor școli din Madrid despre valorile identității naționale românești și despre spiritul de echipă.

În cadrul atelierului „Întrebări și răspunsuri fantastice”, secretarul de stat MRP Lilla Debelka a răspuns la întrebările istețe și pline de imaginație ale copiilor de la Institutul Cultural Român, coordonați de către doamna  Gabriela Lungu.
La evenimentul din cadrul Târgului de Carte au mai luat parte scriitoarea Adina Rosetti, ilustratoarea Cristiana Radu, directorii școlilor din localitățile San Agustín de Guadalix și Torrelaguna, Maria Soledad Diaz Serrano, respectiv Luis de Lara Gonzalez, profesoarele LCCR Eleonora Gaspar și Mihaela Bogdan, iar din partea Ambasadei României în Regatul Spaniei a fost prezent domnul Mihai Sîrbu, secretar I pe relația cu membrii comunității românești.