Press "Enter" to skip to content

Recital de excepție pe scena Conservatorului din Luxemburg: Maestrul Dan Grigore, ”BIS, ENCORE, BIS!”

APDA, 27 octombrie 2017 – Peste 500 de spectatori l-au ovaționat în picioare, minute îndelungate, pe maestrul Dan Grigore care a oferit un recital de excepție pe scena Conservatorului din Luxemburg și a adus un tribut memorabil artei vegheată de Euterpe.

Evenimentul a avut loc la 20 octombrie și a fost organizat de Institutul Cultural Român Bruxelles și asociația România-Luxemburg Business Forum, sub patronajul Ambasadei României în Marele Ducat al Luxemburgului.

”BIS, ENCORE, BIS!” — Bijuterii ale muzicii europene dar și ale unor compozitori formați la școala europeană — reprezintă un program construit cu minuțiozitate de Maestrul Dan Grigore în decursul impresionantei sale cariere artistice, și care îmbină emoții, trăiri subiective și amintiri din interpretările ‘BIS’ la finalul concertelor sale.

Publicul prezent la concert a ascultat lucrări ale marilor compozitori ai muzicii clasice, precum Bach, Mozart, Beethoven, Schubert, Chopin, Brahms, Rachmaninov, Prokofiev, Debussy și Enescu sau Gershwin.

Programul muzical propus de Maestrul Dan Grigore a rezonat cu emoțiile spectatorilor, copleșiți de rafinamentul, eleganța și finețea inegalabilă a interpretărilor. Dialogul dintre scenă și spectatori s-a construit accelerat, de la primul detaliul al sunetului curat până în finalul recitalului, aclamat în aplauze călduroase și dorințe de ”BIS”, în deplin acord cu titlul recitalului.

La eveniment au asistat oficiali luxemburghezi, distinși reprezentanți ai aristocrației luxemburgheze, membri ai corpului diplomatic, personalități ale vieții culturale luxemburgheze și reprezentanți ai mediului de afaceri, români din instituțiile europene cu sediul la Luxemburg, dar și spectatori din Bruxelles, admiratori al Maestrului.

La finalul concertului, Dan Grigore a fost înconjurat de spectatori care și-au exprimat enorma satisfacție pentru prezența sa la Luxemburg, și a oferit zeci de autografe.