Press "Enter" to skip to content

Raluca Lawant, după 10 ani de experiență pe un vas de croazieră: ”Viața pe vapor e ca un film thriller”

APDA, 19 iulie 2018 – ”Viața pe vapor e ca un film thriller – uneori dificilă, alteori chiar periculoasă, întotdeauna fascinantă și extrem de obositoare”, spune Raluca Lawant, după 10 ani de experiență ca angajat pe un vas de croazieră.

De 5 ani, Raluca Lawant locuiește cu soțul ei și cei trei copii ai lor într-un orășel din nordul Olandei, unde familia are o mică afacere cu prăjituri, Tiffany’s Taarten. 

 Înainte de a se stabili în Olanda și a se ocupa de familie și delicii dulci, Raluca a lucrat timp de 10 ani pe un vas de croazieră Royal Caribbean International, la Recepție.

„Vezi lumea, afli o mulțime de lucruri, dar muncești 12-14 ore zilnic. E un job pentru cei foarte tineri, pentru că muncești în continuu, într-un ritm infernal”, spune Raluca. „Iar în pauze ai o mie de traininguri – de salvare, de găsit bombe, de ce trebuie să faci în orice situație. Viața e foarte dură la bord. Dar plină de aventură și de viață. La 6 dimineața ne aruncau în mare (eram în dreptul Canadei, apa era foarte rece) ca să învățăm să ne salvăm. Am trecut prin experiențe dificile, colegi de-ai mei s-au sinucis, pasageri au ajuns în mare… întorceam vasul noaptea și îi căutam cu bărcile, iar pe lângă noi înotau rechinii.”, a declarat ea.

Raluca spune că ar putea scrie o carte despre experiența la bordul vasului. Până atunci, a promis să ne spună câte ceva din ce a trăit pe vapor. Începem așadar aventura Ralucăi pe mare cu mici întâmplări povestite cu umor și talent, un fel de „Funny Stories on Board”, ale căror protagonistă e chiar autoarea…

Continuarea pe 24life.ro