Press "Enter" to skip to content

Prima platformă online pentru drepturile românilor detaşaţi la muncă în străinătate

APDA, 12 octombrie 2017 – Românii care sunt detaşaţi la muncă în străinătate vor avea la dispoziţie, până la sfârşitul anului, o platformă online care va conţine informaţii despre drepturile pe care le au, anunță Radio România Actualități (RRA).

Este vorba despre un proiect finanţat cu fonduri europene şi în care Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative este cobeneficiar, alături de alte universităţi şi instituţii publice din nouă state europene.

Platforma va conţine materiale de informare în 11 limbi – a declarat ofiţerul de proiect din cadrul SNSPA, Sonia Dragomir, care a vorbit şi despre problemele cu care se confruntă lucrătorii detaşaţi.

Sonia Dragomir a declarat, pentru RRA: “Începând de la primirea salariului, sau, mai exact, forma în care le este dat salariul, la condiţiile de muncă precare, la faptul că nul i se face un instructaj în ceea ce priveşte sănătate şi securitatea în muncă pentru posturile pe care le ocupă în străinătate.

Apoi, sunt, de asemenea, şi barierele lingvistice.

Ei, de regulă, lucrează în ţări a căror limbă nu o cunosc şi rareori se întâmplă să aibă la dispoziţie un consilier care să faciliteze comunicare cu angajatorul.

Dar, în cele mai multe cazuri, organizaţii non-guvernamentale sau uniuni sindicale ajung să le sară în ajutor.”