Press "Enter" to skip to content

Prezență diplomatică românească la ediţia 2018 a Obsevatorului Milano

APDA, 28 iunie 2018 – La invitaţia Primarului oraşului Milano, Giuseppe Sala, şi a lui Carlo Bononi, preşedintele Assolombarda Confindustria Milano, Monza şi Brianza, Adrian Georgescu, Consulul General al României la Milano, a participat la 25 iunie a.c., la ediţia 2018 a Obsevatorului Milano.

Evenimentul a avut loc la sediul Primăriei din Milano. Au fost prezenţi numeroşi reprezentanţi ai autorităţilor locale și provinciale, precum şi membrii corpului consular din Lombardia şi Milano.

Observatorul Milano descrie, prin intermediul a 221 indicatori, gradul de atractivitate şi competitivitate a oraşului Milano, raportat la principalele standarde internaţionale. El plasează orașul Milano alături de alte mari centre urbane, precum Barcelona, Munchen sau Chicago, poli economici cu o puternică vocaţie internaţională, fără a fi însă şi capitale politice.

În cuvântul său, Giuseppe Sala a arătat că Milano se situează între primele 5 zone urbane ale Europei în oricare dintre criteriile identificate ca prioritare şi că deţine un ridicat potenţial de creştere industrial, agricol, financiar, cultural şi artistic. În ceea ce priveşte moda, de exemplu, depăşeşte metropole ca Madrid, Barcelona sau Berlin

La rândul său, Carlo Bononi a arătat că Observatorul a luat naştere ca urmare a eforturilor conjugate ale numeroşilor experţi şi birouri specializate din capitala lombardă, un rol important în această construcţie avându-l asociaţia pe care o conduce, cea mai importantă din cadrul Confindustria Italia.

Întâlnirea a fost moderată de ziaristul Giangiacomo Schiavi, reprezentant Corriere della Sera.

Andi Rădiu