Press "Enter" to skip to content

Președintele CCIRO Italia, premiat la Fundația “Sapientia Mundi” cu diploma specială “Justiția valorizată ca demnitate umană”.

APDA, 14 septembrie 2017 – Președintele CCIRO Italia, Eugen Terteleac a fost premiat de către Fundația “Sapientia Mundi” cu diploma specială “Justiția valorizată ca demnitate umană”.
Decernarea premiului a avut loc miercuri, 13 Septembrie 2017 , în sala “Baldini” din Piazza in Campitelli 9, Roma. În cadrul festivității au mai fost premiați primari și prefecți din mai multe localități italiene, ambasadorul Braziliei pe lângă Sfântul Scaun, reprezentanți ai mediului academic și cleric.

Cu ocazia decernării diplomei, președintele CCIRO Italia a declarat:”Sunt onorat și totodată emoționat pentru aprecierile și diploma care mi-a fost înmânată. Mulțumesc fundației “Sapientia Mundi”, mulțumesc domnului cavaler profesor Giuseppe Anelli. Felicitări domnilor primari, prefecți, excelențelor voastre, colegi premiați astăzi. Gândul meu în acest moment solemn se îndreaptă către justiția italiană care astăzi încă ocolește, ca să nu zic “protejează” munca la negru și angajatori fără scrupule care țin în sclavie semeni de-ai noștri. Reamintesc situația din Ragusa, unde femeile românce sunt violate și constrânse să avorteze de acești patroni fără scrupule. Aș vrea o justiție aici în Italia unde să existe certitudinea pedepsei. Aș vrea o justiție unde procesul să fie făcut în tribunal, nu în presă. Reamintesc cazul Mailat când a fost pusă o etichetă întregii comunități românești din Italia.
Gândul meu se îndreaptă acum și către justiția din România, unde există încă acte de poliție politică. Chiar astăzi am văzut în presa română unde un procuror recunoștea că a întocmit un dosar unui politician român pentru că acesta și-a permis să candideze pentru un nou mandat în funcția care o deținea.
Justiția din România a distrus mulți oameni politici, a distrus viețile unor oameni de afaceri, în general patroni români, fără să-i pese de consecințele economice și de faptul că pe umerii mediului de afaceri autohton se bazează economia.
În alte țări, chiar și aici în Italia, justiția ar fi recuperat în primul rând prejudiciul, ar fi amendat cu sume importante oamenii de afaceri, dar nu ar fi închis firmele pur și simplu. Zeci de mii de locuri de muncă au fost pierdute în România în ultimii ani datorită unei justiții iresponsabile.
Justiția în România nu s-a “atins” de multinaționale, băncile străine care au comis la rândul lor infracțiuni economice grave. În ultimii ani, am dezbătut aceste probleme în cadrul emisiunilor televiziunii românilor din Italia, Dacia tv și de câte ori am avut ocazia în cadrul altor întâlniri. Voi continua să fac acest lucru în speranța că va fi primit ca o contribuție critică și constructivă. Încă o dată vă mulțumesc!”

Biroul de presă CCIRO Italia