Press "Enter" to skip to content

Preot român din Statele Unite: „Peste 600 de familii de romi români au intrat ilegal din Mexic în SUA, plătind 4-5000 dolari de persoană”

„Peste 600 familii de romi au intrat ilegal în SUA, trecând graniţa din Mexic, pe jos. Personal am discutat cu câteva familii care mi-au povestit că au plătit călăuze cu aproximativ 4-5.000 dolari/persoană pentru a-i trece graniţa din Mexic în SUA, în zona El Paso.

Majoritatea au cerut azil în SUA şi aproximativ 80% dintre ei sunt în evidenţa poliţiei pe motiv de furt şi tâlhărie.”, a declarat, pentru Adevărul, Bogdan Mihai Nichitean, preot la Biserica Ortodoxă Românească din Oregon, SUA.

Acesta spune că economia a mers foarte bine sub administraţia Trump, dar administrația Biden va oferi mai multe ajutoare sociale și va mpri taxele! „Oamenii au câştigat mai bine datorită faptului că Trump a tăiat multe taxe. S-au creat multe locuri de muncă, ceea ce s-a văzut în Decembrie 2019 când SUA a avut cei mai puţini şomeri din istoria sa.

De-altfel, tăierea de ajutoare sociale i-a determinat pe “putori” să-şi ia job-uri. Democraţii vor implementa din nou ajutoarele sociale şi, implicit, vor mări taxele.”

Bogdan Mihai Nichitean s-a născut în Suceava, a fost preot la Constanţa, iar în 2006 a emigrat în SUA, ajungând preot la comunitatea românească din Denver, Colorado. 

În anul 2016, Înalt Prea Sfinţitul Nathaniel, Arhiepiscopul Episcopiei Ortodoxe Române din America l-a transferat că preot la Biserica “Pogorârea Duhului Sfânt” din Oregon City, Oregon, unde comunitatea românească numără aproximativ 35.000 de membri de diferite confesiuni: ortodocşi, penticostali, baptişti, adventişti, catolici.

În diaspora, preoţii au job-uri, aşa că duminica este la Biserică, iar de luni până vineri îmbracă hainele de curier la FedEx, mai notează Adevărul.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *